4/06/2017

Once in Rome

Viime sunnuntai yönä palattiin ystäväni kanssa takaisin Suomeen Rooman reissulta. Nyt vihdoin oli aikaa tsekkailla reissukuvia läpi ja laittaa tännekin muutama. Rooma oli juuri niin ihana kuin olin aina kuvitellutkin! Meillä kävi hyvä tuuri kelin suhteen, nimittäin suurin osa lomasta saatiin nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä. Viimeisenä päivänä satoi vettä, mutta se ei meitä niinkään harmittanut, kotiin lähtö oli edessä muutenkin. 

Reissulla tuli käveltyä enemmän kuin pitkiin aikoihin yhteensä. Tsekattiin lähes tulkoon kaikki paikat, jotka Rooman reissulla kannattaa katsoa. Ja jokapaikkaan mentiin tietenkin kävellen, paitsi lentokentälle ja takaisin. Liikuntaakin sai siis ikäänkuin huomaamattaan. Itse sain jalkani rasitettua niin hyvin, että toinen polveni alkoi reistailla jo ensimmäisen päivän jälkeen. Mutta sehän ei menoa haitannut, kun tiedostin että aikani Roomassa on rajallinen. Paikoista omia lemppareitani oli Fontana di Trevi ja Colosseum.

Rooma on sellainen paikka joka hämmästyttään joka katseella aina vain lisää. Kaikkialla on niin kauniita ja vanhoja rakennuksia / nähtävyyksiä. Rakastan niitä pitkiä kapeita katuja täynnä pieniä kauppoja ja ravintoloita. Neljä päivää Roomassa oli ihan riittävä, jos haluaa tutustua vain nähtävyyksiin, mutta itse olisin viihtynyt siellä pitempäänkin ja halunnut vielä nauttia kaupungista muutenkin. Tahtoisin nähdä Italiaa enemmänkin, siellä on muutama muukin kaupunki jotka haluan nähdä. Kaiken lisäksi mielestäni italian kieli on todella kaunis, mielelläni oppisin sitä itsekin joskus.

Ei kommentteja: