10/05/2017

Urban Veda - natural skincare

Suomeen vasta hiljattain lanseerattu Urban Veda on uusi ja hyvin mielenkiintoinen ihonhoitosarja. Tuotesarja perustuu ayurvedaan, joka juontaa juurensa 5000 vuoden taakse ja perustuu kasvien hoitavien ominaisuuksien hyödyntämiseen. Ayurveda on perinteinen intialainen terveydenhoitojärjestelmä, johon kuuluu vaivojen hoito ja niiden ennaltaehkäisy. Auyervedan mukaan ihmisessä yhdistyvät keho, mieli ja sielu ja silloin kun kaikki on tasapainossa, ihminen on terve.

Kyseisten tuotteiden ainesosat on valittu eri ihotyyppejä ajatellen ja ne yhdistetään ayurveda-periaatteiden mukaisesti eri doshiin. Ayurvedisellä nimityksellä kuvaillaan kehon ja mielen fyysisiä ominaisuuksia ja doshia löytyy kolme, VataPitta ja Kapha.

Jotta löytäisin oman ihotyyppini, täytyi tehdä pieni testi. Sen mukaan ihoni on Tri-Doshic eli kuiva iho. Tämän taisin jo aavistaakin. Minulle sopii siis sarjan Reviving tuotelinja, joka on elvyttävä ja kosteuttava, sekä hellii väsynyttä ihoa. 

Sain testiin omalle iholleni sopivan suihkugeelin ja vartalovoiteen. Ilmojen kylmetessä huomaan ihoni kuivuvan kokoajan vain enemmän, joten oli ihana saada tuotteet, jotka elvyttää kuivuvaa ihoani. Suihkugeeli puhdistaa hyvin, kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Vartalovoide puolestaan on sen verran kevyttä, että imeytyy hyvin ihoon. Joten suihkun ja ihon rasvailun jälkeen voi huoletta kömpiä välyihin vaikka heti. Vaikuttaa laadukkailta tuotteita, katsotaan kuinka nämä pitemmän päälle auttaa ihoni kuivuudessa.

1 kommentti:

inka nitta kirjoitti...

Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo tuotesarja! :)